Iată cinci metode prin care vă puteți sărbători câinele
adaugat 09 Feb 2021
1. Lăsați-vă câinele să fie un câine
Acest lucru este, probabil, cel mai greu de realizat de către oameni datorită tendinței noastre de a trata lucrurile drăguțe ca pe copii.

Problema este că, câinii nu sunt nici oameni, nici copii, dar putem să îi învățăm tot felul de comportamente greșite dacă încercăm să ne raportăm la ei așa cum am face-o cu copiii.

Nu puteți să vă înțelegeți cu un câine dincolo de un comportament simplu și interacțiuni de tip recompensă – „Dacă șezi acum, vei primi biscuitele în momentul ăsta.” Dar astfel de procese trebuie să fie imediate. Nu ați putea să îi spuneți niciodată unui câine „Dacă nu rupi canapeaua pe durata următoarelor cinci ore cât ești singur acasă, îți voi oferi o friptură la întoarcerea mea acasă.” Câinele dumneavoastră nu va ține minte aceste lucruri la cinci minute după ce ați plecat.


2. Încetați să fiți atât de anxioși

V-am spus în repetate rânduri faptul că energia noastră se reflectă în câinii noștri, și de aceea este important să fim calmi. Arătați-mi un posesor de câini nervos și vă garantez că acesta va avea un câine îngrijorat și nesigur.

De ce? Pentru că, câinele dumneavoastră vă va detecta nesiguranța într-o anumită situație și va răspunde în mod corespunzător. Unii câini vor deveni defensivi sau agresivi și vor încerca să vă protejeze. Ații vor deveni înfricoșați sau nervoși, și vor încerca să se îndepărteze de pericolul pe care îl percep deoarece îl citesc în energia dumneavoastră.

Unul din momentele cele mai comune în care acest lucru are loc este atunci când o persoană își plimbă câinele și vede o altă persoană care vine cu un câine în direcția lor. Câinele se va teme de o confrutare sau de o eventuală luptă, așa încât se va încorda în lesă. Acesta poate și să treacă strada pe partea cealaltă în mod brusc. Ceea ce nu va face este să continue să meargă înainte încet și cu încredere

Tot ce face această tensiune bruscă este să trimită un semnal câinelui: „Pericol!” Acesta nu este doar cel mai bun mod de a-l determina pe câinele dumneavoastră să se concentreze brusc pe celălalt câine, dar și cel mai rapid de a vedea cum cei doi se antrenează într-un maraton brusc de lătrat – sau, mai rău – într-o încăierare.


3. Lăsați-vă câinele să își câștige recompensa

Ce se întâmplă dacă le oferim copiilor recompense pe care aceștia nu le-au câștigat? Dacă facem acest lucru prea des și copiii ajung să aștepte acest lucru, ei vor deveni răsfățați și vor cere cadouri mereu de la toată lumea.

Câinii se pot comporta în aceeași manieră și ăsta este unul din punctele în care se aseamănă cu copiii. Dacă, câinele dumneavoastră nu trebuie să își câștige niciodată o recompensă sau o masă, nu doar că le va aștepta în mod gratuit, ci va considera chiar că el este acela care deține controlul asupra dumneavoastră.

Dar dacă vă obișnuiți câinele să facă ceva ce vă doriți înainte ca acesta să obțină ce își dorește, îl veți învăța să fie ascultător și bine-crescut. Acesta este un mod grozav de a-i întări încrederea și de a-l face fericit, deoarece îi oferă o posibilitate de a rezolva o situație și de a vă arăta cât este de deștept.

De fapt, este vorba despre o recompensă dublă. Câinele dumneavoastră se va simți fericit datorită acțiunii sale, și se va bucura de recompensă. Este o situație de dublu câștig pentru amândoi.


4. Păstrați-vă câinele într-o stare de sănătate bună

Nu pot sublinia suficient importanța vizitelor regulate ale câinelui dumneavoastră la medicul veterinar, pentru a vă asigura că a fost castrat sau sterilizat și că este la zi cu vaccinurile, tratamentele anti-purici și de curățare a dinților. Câinele dumneavoastră ar trebui supus și unui test complet de bunăstare o dată pe an până la vârsta de cinci – șapte ani, iar mai apoi odată la șase luni – cu testări mai frecvente pe măsură ce câinele dumneavoastră îmbătrânește.

Prevenția este, într-adevăr, o soluție mai bună și ușoară decât un tratament. Gândiți problema în termenii unei mașini. Vă puteți schimba frânele acum cu o mică investiție – sau puteți cheltui o avere pentru a înlocui întreaga parte din față a mașinii dumneavoastră după ce frânele v-au lăsat și ați intrat cu mașina într-un perete. Câinii – și oamenii – se comportă într-o manieră similară când vine vorba de îngrijiri medicale.

Acest lucru poate avea un efect pozitiv și asupra sănătății dvs. mentale. Îngrijirea unui animal de companie bolnav cronic poate fi la fel de stresantă precum îngrijirea unui om ce suferă de o boală cronică.


5. Ajutați-i pe alți câini

Indiferent dacă aveți sau nu un câine, puteți să îi ajutați și sărbătoriți pe câini pe durata acestei săptămâni, sau în orice alt moment. Dacă acest lucru este posibil, puteți adopta încă un membru pentru grupul dumneavoastră de câini, sau puteți să vă oferiți serviciile în mod voluntar la adăpostul dumneavoastră local de câini. De asemenea, în cele mai multe cazuri când reînnoiți certificatul câinelui dumneavoastră, puteți să faceți o donație către adăpost, așa încât puteți să contribuiți în acest mod.

Bucurați-vă de această săptămână alături de câinele dumneavoastră și sărbătoriți ceea ce aduc ei în viața noastră pe durata întregului an!


Păstrați-vă calmul și arătați-vă aprecierea!

Articole noi