Sfaturi pentru calatorii epice cu cainele tau
adaugat 31 Mar 2021
Esti gata sa creezi cateva amintiri de vacanta cu prietenul tau blanos cel mai bun? Inainte de a pleca, urmați acești pași pentru a vă asigura că este o călătorie sigură și plăcută pentru amândoi.

Contactați medicul veterinar

Dacă a trecut ceva timp de la ultima vizita la veterinar, acum este momentul ideal. Asigurați-vă dacă sunt necesare vaccinări suplimentare pentru călătorie, deoarece câinele dvs. poate întâmpina diferite amenințări , cum ar fi boala Lyme (Boala Lyme este cea mai frecventa afectiune care poate fi transmisa de catre capuse. Este cunoscuta medical si sub numele de borelioza), la destinație sau pe drum.

Planificați-vă traseul

Doriți să vă asigurați că programul dvs. include timp pentru pauze regulate. Pentru confortul și fericirea fizică, câinele dvs. trebuie să aibă posibilitatea de a se ușura, dar și de a se plimba și de a experimenta noul mediu.

Planificați să faceți o pauză de 15 până la 30 de minute la fiecare 4 ore. De asemenea, puteți face excursii foarte lungi mai plăcute pentru amândoi dacă vă planificați opriri în locații cu atracții pentru animale de companie, chiar dacă este doar un parc frumos de câini.

Obțineți un raport meteorologic

Acest lucru vă poate ajuta să vă pregătiți mai bine pentru probleme cum ar fi ploaia care ar putea încetini călătoria și, de asemenea, pentru a evita dezastrele naturale potențiale, cum ar fi uraganele, tornadele și inundațiile. De asemenea, luați în considerare vremea atunci când plecati cu câinele. Dacă este mai rece decât este obișnuit, poate că ar trebui să împachetezi și niște haine pentru ea/el.

Rezervați cazări pet-friendly

Acum, că ți-ai planificat traseul, trebuie să plănuiesti să te cazezi. Nu toate hotelurile acceptă animale de companie, iar campingurile au adesea restricții. Acest lucru poate necesita contactarea în avans a hotelurilor individuale pentru a afla politicile legate de animalele de  companie, inclusiv restricțiile privind rasele, regulile și eventualele taxe.Unele lanturi hoteliere foarte prietenoase cu animalele, vor posta aceste informații pe site-ul lor.

Asigurati-va ca exista serviciu de îngrijirea câinilor la destinație

Dacă participați la un eveniment, cum ar fi o nuntă sau o absolvire, care vă va duce departe de câinele dvs. pentru o perioadă de timp în timp ce vă aflați la destinație, ar trebui să găsiți un serviciu de îngrijire de zi. Nu lăsați câinele dvs. nesupravegheat. Mediul necunoscut poate provoca mai multă anxietate câinelui decât la domiciliu, așa că trebuie să vă asigurați că este îngrijit de profesioniști. Dacă aveți prieteni și familie la destinație, cereți-le recomandări pentru îngrijirea câinilor.

Siguranta cainelui

Câinele dvs. petrecând ore în mașină, este mai important ca niciodată să luați în considerare problemele de siguranță. Cea mai sigură modalitate de a călători cu câini într-o mașină este într-o cusca de transport.Acesta va oferi, de asemenea, un loc confortabil si sigur pentru câinele dvs. In cazul in care va dormi la hotel, în motel sau în alte locuințe, poti lua cu tine patutul ei/lui cu care este obisnuit acasa.

Împacheteaza separat pentru câinele tău

Dacă le separați de elementele dvs., acestea vor fi mai ușor de accesat atunci când aveți nevoie de ele în timpul călătoriei. Luați în considerare toate locurile pe care le veți vizita pe parcursul excursiei.

Elementele care vă pot fi necesare includ:

bol pentru alimente

sticlă de apă, apa și castron

jucarii pentru mestecat și aport

- medicamente

haine

spray impotriva capuselor și protecție solară

pătură și prosop

perie și șampon

- dispozitiv pentru îndepărtarea căpușelor

saculete pentru excremente

Pregătește-ți câinele pentru călătorie

Mulți câini suferă de boală auto, deci este mai bine să vă hrăniți câinele cu câteva ore înainte să intrați în mașină. Înainte de a ieși afară, faceți o plimbare frumoasă, lungă, așa că este gata să se odihnească și să se relaxeze pentru călătorie.

Mențineți rutina

Nu este posibil să faci totul exact ca la tine acasă, dar cu cât rămâi mai constincios, cu atât mai bine. Odată ce ajungeți la destinație, hrăniți-vă și plimbati câinele în același program pe care l-ați avea acasă. Dacă puteți, măriți timpul de plimbare pentru al ajuta să scape de entuziasmul extraordinar și de anxietatea călătoriei.

V-ati pregătit, așa că acum doar distrați-vă și bucurați-vă de timpul împreună!

Sursa: Juliana Weiss-Roessler

Articole noi