Si cainii sufera de singuratate…
adaugat 09 Apr 2021
Da, chiar asa. Se manifesta atunci cand catelul ramane singur acasa  – de exemplu atunci cand pleci la serviciu: devine agitat, incepe sa planga, latra toata ziua si mai ales cand pleci, strica lucruri prin casa…

Momentul e dificil si pentru caine, dar si pentru stapan, insa cu putin efort si cu multa intelegere, situatia poate fi tinuta sub control. Gaseste-i o ocupatie catelului cat timp lipsesti de acasa.

Cumpara jucarii pentru catelul tau! Nu una, mai multe. Poti sa-i oferi jucariile prin rotatie. Intr-o zi primeste o jucarie cu sunet care ii trezeste interesul, ziua urmatoare primeste una din sfoara de bumbac pentru rontait. Dupa aceea ii poti oferii jucarii pentru masarea gingiilor. Minge, figurine amuzante cu sunete pe care nu il poate descifra. Le arunca dintr-un colt in alta si se distreaza. Nu o sa mai fie asa singur.

In afara de faptul ca jucariile sunt o distractie si ocupatie de timp pentru ei, unele jucarii chiar au rol important in socializarea si dezvoltarea personala a catelului.

De exemplu jucariile cu recompense ii ofera a motivatie mare de a invata lucruri noi. Jucariile precum mingile, Frisbee cu care se pot juca si cu stapani in aer liber joaca un rol important in mentinerea sanatatii lor.

Teama de a ramane singur, e o problema frecventa la cainii cu stapan. De obicei, e semn ca animalul a devenit prea dependent de stapanul. Iata cateva cauze posibile:

  • – un caine care e obisnuit sa aiba in permanenta un om in preajma e mai probabil sa reactioneze urat cand se trezeste singur pentru prima oara

  • – Lipsa de activitate poate fi si ea o cauza a anxietatii. Daca nu ii oferi prilejul de a-si consuma energia cumva ( plimbatalergatjoaca etc), atunci el va cauta alte cai de a-si micsora aceasta tensiune: pantofi rosi, haine ferfenitite, iata doar cateva din modurile prin care cainele tau incearca sa-ti comunice ca se plictiseste…

Solutii :

  • – Ai grija sa nu ii acorzi o atentie exagerata atunci cand pleci sau vii acasaBucura-te, dar nu te agita prea tare.

  • – Cainii simt cand pleci, si te ‘citesc’ inainte: ei stiu daca vei lipsi mult sau putin. Asa ca inainte sa iesi pe usa, vorbeste cu el, pe cel mai calm ton posibil, si orice i-ai spune, trebuie sa ii comunice siguranta si incredereGaseste-i o ocupatie pentru timpul in care il lasi singur: lasa-i ceva de ros, de pazit cu care sa ‘stea de vorba’ cat tu esti plecat.

Singura metoda prin care iti poti ajuta cainele, in orice privinta, e sa il intelegi mai intai. Invata-l sa se descurce si in absenta ta. Ofera-i siguranta, afectiune, protectie si incredere. El depinde in totalitate de tine si nu te va parasi chiar daca te vei purta groaznic cu el. Despre cati oameni poti spune acelasi lucru ? Macar pentru asta, si merita sa ii acorzi toata intelegerea ta…

Cumpara mii de bucati de fericire pentru catelul tau: www.wowwow.ro

Articole noi