Viata cu un catel…
adaugat 17 Mar 2021
Probabil ca cel mai bun citat care descrie cat de mult conteaza sa ai un catel, care iti ofera bucurii enorme este:
Cainele este singura fiinta de pe Pamant care isi iubeste stapanul mai mult decat pe el insusi.” (Josh Billings)
 
Pe langa faptul ca sunt foarte dragi, ofera multa afectiune si te iubesc enorm – a avea caine este o responsabilitate mare.
 
A avea un caine presupune trezitul de dimineata, plimbatul de mai multe ori pe zi, care depinde si de felul cum s-a adaptat la stilul tau de viata. De multe ori nu ajunge sa-si faca doar nevoile;doreste sa se plimbe, sa alerge, sa se joace cu alti catei. 

Cainele trebuie plimbat indiferent de vreme fiindca are nevoie de miscare multa in fiecare zi.

De multe ori nu avem chef, sau suntem obositi, dar un pic de efort nu strica; cand vezi cat este de fericit uiti de oboseala. 

Cainele trebuie dus la veterinar la mici ingrijiri periodice si trebuie sa avem grija de sanatatea lor tot timpul. Sanatatea fizica si psihica a unui caine include mai multe lucruri – cea fizica: mancare de calitatemiscare multa, control periodic la veterinar; cea psihica: necesita enorm de multa afectiune, mangaiere si cuvinte frumoaseDin punct de vedere comportamental si jucariile conteaza mult.
 
Asadar, este foarte important sa ne gandim de 2 ori inainte sa ne cumparam un caine. Daca vom avea grija de ei corespunzator, vor fi cei mai loiali prieteni din lume…
Articole noi