Jucarii pentru caini

Jucariile ajuta cainii sa nu se plictiseasca atunci cand sunt lasati singuri acasa si chiar pot ajuta in prevenirea dezvoltarii unor probleme de comportament. Fata de pisici, care sunt mai pretentioase, cainii sunt dispusi sa se joace cu orice ajunge in labutele lor. Asta inseamna ca trebuie sa fim foarte atenti la modul in care se joaca prietenii nostri patrupezi, pentru a evita orice situatie nedorita.

Multi factori contribuie la nivelul de siguranta al unei jucarii, iar o parte dintre acestia depind de marimea cainelui, cat de activ este animalul si, evident, preferintele acestuia. Jucariile trebuie sa fie potrivite dimensiunii caineluiJucariile de mestecat sunt foarte populare printre caini. Animalele de companie mesteca orice, de la papuci, la covoare sau mobila, iar stapanii gasesc o metoda de a scapa de obiceiul cainelui prin achizitionarea jucariilor de mestecat. Este bine sa urmarim cainele in momentele in care mesteca o astfel de jucarie. O alternativa foarte buna o reprezinta achizitionarea jucariilor fabricate din cauciuc foarte tare, care sunt mai sigure si nu se deterioreaza repede

O alta populara categorie de jucarii o reprezinta cele care scot sunete ascutite. Acestea au, de obicei, un mecanism care produce “chitaitul” ascuns in centru. Cainele poate simti nevoia de a cauta si distruge sursa zgomotului.
Unele jucarii sunt foarte la indemana si pot oferi distractie si comfort animalului de companie. Mingile de tenis  sunt excelente jucarii pentru cainii activi, insa trebuie sa verificam din cand in cand invelisul mingilor pentru a nu fi deteriorat. Exista mai multe feluri in care putem obtine cele mai bune rezultate de la jucariile pentru caini pe care le achizitionam pentru prietenul nostru patruped. Putem face o rotatie saptamanala a jucariilor astfel incat cainele sa aiba acces la doar o parte din lucrurile cu care se poate distra. Daca insa animalul de companie are o jucarie favorita atunci trebuie sa o lasam permanent la dispozitia cainelui. Trebuie sa oferim o gama variata de jucarii de la cele pentru carat, la cele de mestecat sau cele de “omorat”. “De-a v-ati ascunselea” este un joc foarte distractiv pentru caini

Multe dintre jucariile pentru catei ar trebui sa fie interactive. Cainii au nevoie de timp plin de activitate impreuna cu stapanii lor. Fie ca e vorba de returnarea mingii sau frisbee sau un joc “De-a v-ati ascunselea”, cainele va utiliza energia fizica si psihica acumulata in timpul plictiselii. Aceste activitati intaresc legatura dintre om si animalul sau de companie, reduc stresul datorat izolarii iar, in cazul cateilor plini de energie si al patrupedelor care nu au fost dresate, ofera o foarte buna oportunitate pentru socializare.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box