Facebook Pixel

TRIS-NAC, 120 ml

WPT10208
In stoc
star star star star star
0 Review
142.28 lei (10%)
158.09 lei
cos
Adauga
Perioada de livrare: 27 septembrie - 29 septembrie
Puncte WowWow: 2

Descriere

Indicatii:

Solutie tampon+N-Acetil cisteina(NAC) cu putere ionica ridicata.

Tris-NAC®  reprezinta a combinatie sinergica, inovatoare de NAC si Tris-EDTA. Se utilizeaza pentru a impiedica formarea biofilmului bacterian. Acolo unde acest biofilm este deja prezent, TRIS-NAC actioneaza pentru a-l distruge!


Specii tinta: caini, pisici

Ingrediente:

N-Acetylcysteina

Tris-EDTA

Excipienti

Mod de utilizare:

1. Aplicati presiune in varful flaconului pana cand capsula cedeaza complet.
2. Agitati flaconul.
3. Cu ajutorul seringii din ambalaj retrageti din flacon cantitatea necesara recomandata de catre medicul veterinar.
In canalul auditiv: instilati din abundenta si masati baza urechii.
Pe piele: aplicati pana cand zona afectata este complet imbibata. Repetati tratamentul de cate ori este necesar sau conform cu sfaturile medicului veterinar.

Descriere:

Ce este un biofilm?
Un agregat de celule incorporate intr-o matrice extracelulara de substante polimerice, care il protejeaza de antibiotice, produse chimice si de procesele imune ale organismului. Se poate forma atat pe instrumentele medicale, cat si pe tesutul animal.
Acest aspect provoaca rezistenta la terapia cu antibiotice; de fapt, bacteriile din biofilm pot fi de 100- 1000 de ori mai rezistente comparativ cu bacteriile "libere".
Exista bacterii care pot produce biofilme, printre care enumeram: Staphylococcus pseudintermedius, Pseudomonas
aeruginosa (in mod particular in cazul otitelor la caini Fig. 1 si 2), Proteus Mirabilis, Escherichia coli. In cazul fermentilor, Malassezia spp. este cea care poate produce biofilm, mai ales in dermatitele seboreice la caini.
Tratament: terapia topica este cea mai inovatoare si implica atat folosirea de substante eficiente, cat si combinarea lor pentru obtinerea unui efect efect sinergic.

Tris- EDTA (Acid Etilendiamintetra)
Efect bactericid asupra bacteriilor care nu cresc in interiorul biofilmului (Ciofu et al, 2017); asociat cu Trometamina (Tris) distruge peretii celulari ai bacteriilor si creste penetrarea in membrana; este foarte bine tolerata, nu este ototoxica si actioneaza in sinergie cu clorhexidina (Guardabassi et al, 2010); recent un studiu in-vitro a demonstrat ca Tris-EDTA in combinatie cu antibiotice este un sprijin foarte eficient in cazurile de otite cronice cu Pseudomonas cu prezenta ipotetica a biofilmelor (Pye et al, 2014).

NAC (N-acetil cisteina)
N-acetilatul este un derivat al aminoacidului cisteina, are actiune mucolitica, impiedicand productia de exopolizaharide si astfel slabind matricea EPS. A fost folosita de curand in opt studii clinice ca tratament de sprijin pentru a distruge biofilmul matur si a preveni formarea lui, dovedind un profil sigur, cu eficienta excelenta. Asocierea Tris-EDTA si NAC pe piele si in ureche inainte de aplicarea tratamentelor topice cum sunt clorhexidina, antibioticele si peptidele antimicrobiene sintetice, permite cresterea permeabilitatii biofilmului matur si in consecinta dezintegrarea acestuia, reusindu-se astfel rezolvarea problemei reprezentate de rezistenta bacteriana la tratamentele clasice.


Ambalaj: flacon 120 ml

Conditii de depozitare:

A se depozita in loc ferit de umezeala si expunere directa la soare, la temperaturi de pana la 25 C.

Valid: 3 ani de la data fabricatiei.

Valid dupa desigilare: 50 zile

Informatii suplimentare:

Pentru uz topic. Nu se administreaza oral!

Pastrati flaconul la temperatura camerei, ferit de expunere directa la soare.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Dupa golire, respectati legislatia in vigoare pentru aruncarea deseurilor.

Detalii produs

Talie: Mica, Medie, Mare
Brand: ICF

Opinii

Acorda o nota produsului
star1 star2 star3 star4 star5
Adauga review
Incarca imagini cu catelul tau
doggo